Kanie panierowane - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

Kanie - tylko kapelusze, 1 jajo, mąka, bułka tarta, sól, tłuszcz do smażenia.

Jak przyrządzić?

Kanie opłukać, odsączyć. Ułożyć blaszkami do góry i lekko posolić. Następnie panierować tak jak kotlety: w mące, roztrzepanym jajku i na koniec w bułce tartej. Delikatnie docisnąć panierkę i usmażyć z dwóch stron na złoty kolor (ok. 3 min. 1 str.). Ja smażę na smalcu, można na oleju.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
AutorReniferek

Kanie panierowane: Podobne przepisy

Kanie panierowane: wypróbuj również

Lekcja panierowania

...   Panierowanie – przecież to banalne... Wystarczy wrzucić kawałek mięsa do mąki, potem do roztrzepanego jajka, a na koniec obtoczyć je w bułce tartej. Proste, prawda? A ta panierka, która odchodzi ... od kotleta? A ten węgielek – to kotlet? To ...

dawno temu

Jak zrobić kotlety mielone panierowane w serze?

... do panierowania: pół szklanki bułki tartej8 łyżek startego żółtego serajajko5 łyżek mąkiolej do smażenia Krok 1 Pyszne kotlety mielone zacznij od przygotowania mięsa. Na początek pokrój kajzerki ...

dawno temu

Zupa z kurek

... dla osób uwielbiających nie tylko zbierać grzyby, lecz także przyrządzać na ich bazie wiele niezwykle smacznych potraw. Obok smażonych grzybów z cebulą, sosu do mięsa czy kani w panierce wskazać tu trzeba ...

dawno temu

„Błękitnokrwiści. Objawienie”, Melissa de la Cruz

... pozostają ludźmi, co jest co najmniej dziwne – jeśli ktoś, dajmy na to, pił wino w Kanie Galilejskiej, teraz powinien być kimś innym, zmienić się w jakiś sposób. Doszłoby do sformatowania człowieczeństwa ...

dawno temu

Smażone grzyby

... smakują w połączeniu z odrobiną masła. Bardzo ciekawym pomysłem są grzyby smażone z jajkiem albo kania smażona przypominająca (swym wyglądem i sposobem przygotowania) kotlet schabowy. Zanim ...

dawno temu

Dania z grzybami

... są borowiki, rydze, podgrzybki, gąski i opieńki. Na świecie cenione są zwłaszcza: gąska zielona, smardze, czubajka kania, muchomor cesarski, a także ekskluzywna trufla piemoncka. Wszystkie wspomniane ...

dawno temu

Lot na dno

... czy nie? kan-chen *** Drogi Kan-chen, Ustalmy jedno: tam gdzie pojawiają się przestępstwa i narkotyki, kończy się szaleństwo, zaczyna się upadek. Bardzo niepokojące jest to,co piszesz o swoim koledze. Jazda ...

dawno temu

Jak przyrządzić rybę w sosie słodko-kwaśnym?

... do panierowania: olej2 jajkabułkę tartą Krok 1 Jak przyrzadzić rybę? To proste. Filety podziel na małe kawałki i skrop je sokiem z cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Krok 2 Panieruj rybę w jajku i bułce ...

dawno temu

„Przystanek Marzenie”, Józef Baran

... , a jego wiersze przetłumaczono na kilkanaście języków. Ireneusz Kania napisał o poecie: To moim zdaniem jeden z ważniejszych współczesnych, osobistych głosów naszych wybitnych twórców. Ryszard Kapuściński ...

dawno temu

Jak zrobić kotlety warzywne?

... posiekaj. Krok 2 Do warzyw wbij jajko i wymieszaj. Dopraw do smaku. Krok 3 Z masy uformuj kotlety warzywne, panieruj w bułce i smaż na głębokim oleju z obu stron. Krok 4 Będzie ci łatwiej zrobić ...

dawno temu

Dieta węglowodanowa

... , dynia, słodzone musli, popcorn, płatki kukurydziane, miękki makaron, banany, winogrona, owoce kandyzowane, miękki makaron, konfitury, soki z kartonu, miód, mleko tłuste, słodzone jogurty, panierowane ... ryby, panierowany drób, panierowane ...

dawno temu

Co zrobić z kurczakiem z rosołu?

... zmiksuj mięso razem z warzywami. Kawałki kurczakaMożesz też przygotować smażonego kurczaka. Podziel mięso na kawałki, panieruj w przyprawie do drobiu lub czosnku granulowanym, obtocz w bułce tartej ...

dawno temu

Sposób na kotlety z kalafiora

... bułki tartej. Dopraw kotlety kalafiorowe solą i pieprzem. Krok 4 Teraz najprzyjemniejsza część. Z masy formuj klopsiki, panieruj w bułce tartej i smaż na złoty kolor. Krok 5 Kotlety z kalafiora, czyli pyszne danie wegetariańskie gotowe. ...

dawno temu

Ryba po grecku - na ciepło i na zimno

... . Następnie oprusz solą i przyprawą do ryb. Krok 2 Pora na smażoną rybę. Panieruj ją w roztrzepanym jajku i bułce, a następnie połóż na rozgrzanym oleju i smaż 8 minut z każdej strony. Krok 3 Ryba ...

dawno temu

„Ralph Demolka”, Rich Moore

... wspomnianej „złotej ery” natkniecie się tu na (w większości bardzo pomysłowe i zawsze zaskakujące) smaczki. Jak choćby spotkania anonimowych schwarzcharakterów, na których postacie w rodzaju Kano z Mortal ...

dawno temu

Z cukrzycą możesz wygrać dietą

... płynów, alkoholu, smażonych i panierowanych mięs. Powinna być bogata w warzywa, gotowane mięsa, niesłodzone płyny. Diabetycy muszą przyjąć zasadę – jem częściej, ale w mniejszych ilościach. ...

dawno temu

Kotlety mielone w chipsach - jak je zrobić?

... mieloną paprykęsól, pieprzA do panierowania: 15 dag chipsów paprykowych10 dag mąki1 jajkoolejKrok 1 Mięso mielone - od niego musisz zacząć przygotowania. Wymieszaj je z namoczoną wcześniej w wodzie ...

dawno temu

Pieczone udka - przepis na sukces w kuchni

... , delikatnie zmocz wodą i raz jeszcze obtocz. Krok 4 Udka z kurczaka z piekarnika potrzebują jeszcze panierowania. W jednym naczyniu roztrzep jajko z łyżką wody i zieleniną, a w drogim wymieszaj starty ...

dawno temu

Kotlety z pieczarek i warzyw

... warzywnych. Wymieszaj masę z jajkami oraz szczypiorkiem, dodaj sok z cytryny, sól i pieprz. Krok 5 Zrób nieduże kotlety z do środka włóż w całości pieczarkę. Krok 6 To pyszne danie panieruj w bułce tartej i smaż z obydwu stron na rozgrzanym ...

dawno temu

Gotowanie na parze - dlaczego warto kupić parowar?

... , które lubią jeść tłusto i które nie potrafią żyć bez smażonych potraw. W parowarze nie można przyrządzać dań panierowanych, więc tłusty schabowy odpada. Jeśli nie zależy ci na zdrowym odżywianiu, nie gotuj na parze.   ...

dawno temu

Powiązane Tematy