Cappuccino z cukinii i kokosa

Przepis kulinarny

Składniki:

4 małe cukinie, 1 por, 100 ml śmietanki kokosowej, 125 g mleka, 1 posiekany ząbek czosnku, 1 posiekane chili, sól, pieprz, 1 l wywaru z warzyw (wcześniej przygotowanego).

Jak przyrządzić?

Pokrój cukinię i por w kostkę. W piekarniku ustawionym na 180 stopni C piecz warzywa przez 10 minut. Następnie dodaj cukinię i por do wywaru z warzyw i zagotuj. Zmiksuj, dopraw chili i czosnkiem. Na koniec dodaj śmietankę kokosową i sól. Ubij mleko i wlej delikatnie, tak jak do cappuccino.

Jak podawać?

W filiżankach jak kawę cappuccino - w tym cały efekt! :)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
AutorTaroti

Cappuccino z cukinii i kokosa: Podobne przepisy

Cappuccino z cukinii i kokosa: wypróbuj również

Powiązane Tematy