Składniki:
2 filety z kurczaka, 1 por, 2 jajka, 2 łyżki mąki, trochę soli i pieprzu, oliwa do smażenia.
Jak przyrządzić?
Filety pokroić w kostkę, a por w półplasterki i wymieszać. Do filetów i pora dodać 2 łyżki mąki i wbić 2 całe jajka. Osolić i popieprzyć. Całość dokładnie wymieszać i odstawić przykyte folią aluminiową na ok. godziny do lodówki. Po wyjęciu z lodówki smażyć na rozgrzanym oleju, formując kotleciki.
Potrzebne przybory:
nóż, deska do krojenia, miska, patelnia, folia aluminiowa
Jak podawać?
Podawać na talerzu z ziemniakami i surówką.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 10 |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | Ania |