Składniki:
Pół kostki sera typu feta (najlepszy jest z Mlekovity light), 3-4 ogórki konserwowe, mała czerwona cebula, szczypiorek (2 łyżki), pomidor bez pestek (wydrążony), oliwki bez pestek (czarne lub zielone), bazylia, 2 duże papryki lub duże twarde pomidory - do nadziewania.
Jak przyrządzić?
Fetę rozgnieść łyżką w miseczce. Wszytkie warzywa pokroić w nie za drobną kostkę. Dodać do fety i delikatnie wymieszać, żeby ser dokładnie pokrył warzywa. Dodać bazylię i kilka kropli białego winnego octu, wymieszać. Papryki lub pomidory wydrążyć. Papryki przekroić na pół, pomidory lepiej nie, i lekko posolić. Napełnić warzywa farszem, posypać jeszcze świeżą bazylią lub szczypiorkiem. Smacznego!
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | zirelh |