Składniki:
Opakowanie nachos, żółty ser (można łączyć kilka gatunków), oliwa z oliwek, czosnek, śmietana kremówka, majonez, sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Smarujemy oliwą dno żaroodpornego naczynia, układamy warstwę nachos i posypujemy startym żółtym serem. Wstawiamy bez przykrycia do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy, aż ser się dobrze roztopi. W tym czasie przygotowujemy dip czosnkowy. Pół szklanki gęstej smietany mieszamy z 2 łyżkami majonezu, wciskamy kilka ząbków czosnku, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Jak podawać?
Jeśli nie dbamy o linię i jeśli zrezygnujemy z sosu czosnkowego, to tak przygotowane nachos mogą być doskonałym dodatkiem do zupy chili!
Uwagi:
Ten przepis jest superłatwy, w zasadzie całą robotę wykonuje za nas producent nachos. Można podawać z dowolnymi sosami, mój ulubiony to sos serowy (niestety kupny), no i oczywiście czosnkowy, który najbardziej lubię robić sama (nie przekonują mnie te ze sklepów).
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | wysoka |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Karolina |