Szybkie dipy do warzyw
OLIWKA . • dawno temuUwielbiasz warzywa? W takim razie sprawdź, jak przygotować dipy, które nadadzą im niepowtarzalny smak. Jeśli nie lubisz warzyw, tym bardziej powinnaś się dowiedzieć jak zrobić sosy, które sprawią, że nawet kalafior czy brokuły przejdą ci przez gardło. Kto wie, może staną się nawet twoją ulubioną potrawą.
Przygotuj:
- szklankę majonezu
- 15 dag serka homogenizowanego
- pół szklanki jogurtu
- awokado
- 2 żółtka na twardo
- cebulę
- 3 łyżki masła orzechowego
- 3 łyżki ketchupu
- 2 łyżki pasty paprykowej
- ząbek czosnku
- sok z cytryny
- sos sojowy
- musztardę
- tabasco
- chili
- curry
- sól
- pieprz
Krok 1
Najpierw dip z awokado. Wymieszaj majonez, serek i jogurt i podziel je na 4 części. Do jednej z nich dodaj rozgniecione na papkę awokado oraz posiekaną cebulę, sok z cytryny, chili, sól i pieprz.
Krok 2
A jak się robidip sojowy? Wystarczy kolejną cześć wymieszanych majonezu, serka i jogurtu połączyć z sosem sojowym, sokiem z cytryny i masłem, a także doprawić solą i pieprzem.
Krok 3
Dip jajeczny powstanie jeśli trzecią część rozetrzesz z żółtkami oraz doprawisz musztardą, curry, solą i pieprzem.
Krok 4
Jak zrobić dip paprykowy? Wymieszaj czwartą część z ketchupem, pastą paprykową i zmiażdżonym czosnkiem. Dodaj tabasco i pieprz. Smacznego! Pamiętaj, że możesz przygotować również dipy do mięs.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze