Składniki:
3 szklanki mąki, 1,5 szklanki cukru, 1 szklanka oleju, 6 jajek, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao.
Jak przyrządzić?
Całe jajka ubić dokładnie z cukrem. Ciągle ubijając, dolewać olej. Na koniec wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia. Odlać połowę do innego naczynia i dodać kakao i wymieszać. Wylać naprzemiennie na wysmarowaną margaryną i obsypaną bułką tartą formę babkową z kominem.Piec w 180 stopniach przez 45 minut. Smacznego!
Uwagi:
Polecam tę babkę bardzo gorąco, robiłam ją już kilkanaście razy i zawsze się udała!
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Autor | dorotka |