Babka dwukolorowa (autor dorotka)

Przepis kulinarny

Składniki:

3 szklanki mąki, 1,5 szklanki cukru, 1 szklanka oleju, 6 jajek, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao.

Jak przyrządzić?

Całe jajka ubić dokładnie z cukrem. Ciągle ubijając, dolewać olej. Na koniec wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia. Odlać połowę do innego naczynia i dodać kakao i wymieszać. Wylać naprzemiennie na wysmarowaną margaryną i obsypaną bułką tartą formę babkową z kominem.Piec w 180 stopniach przez 45 minut. Smacznego!

Uwagi:

Polecam tę babkę bardzo gorąco, robiłam ją już kilkanaście razy i zawsze się udała!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćprosty
Autordorotka

Babka dwukolorowa (autor dorotka): Podobne przepisy

Babka dwukolorowa (autor dorotka): wypróbuj również

Powiązane Tematy