Składniki:
Mięso wieprzowe mielone (lub samemu zmielić) - 40-50 dag, Winiary "Pomysł na pulpeciki mięsne", mąka, jajko, bułka tarta do panierowania, olej do smażenia, sos pomidorowy ostry - 4 łyżki, sos ziołowy - 2 łyżki, ser wędzony - 3 grube plastry, sól, pieprz, natka pietruszki.
Jak przyrządzić?
Pulpeciki przyrządzić wg przepisu "Pomysł na...".Przed smażeniem obtoczyć w mące, jajku, bułce tartej. Lekko usmażyć. Zrobić sos: zmieszać ok. 125 ml wody, sos pomidorowy ostry, sos ziołowy, ser wędzony. Posolić, popieprzyć. Dodać posiekaną natkę pietruszki. Pulpeciki podlać wodą i odrobiną sosu. Dusić na małym ogniu, żeby nie przypalić. Od czasu do czasu zamieszać.Pulpety podawać z pozostałą częścią sosu.Smacznego!
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 10 |
Autor | Paula |