Gulasz ze śliwką suszoną

Przepis kulinarny

Składniki:

1 kg filetów drobiowych, 6 dużych cebul, 4 ząbki czosnku (w całości), pół torebki śliwek suszonych, 1 słoik keczupu, pół kostki masła, sól, pieprz, papryka mielona.

Jak przyrządzić?

Filety kroimy w kostkę i smażymy na większej patelni, dodając sól, pieprz, trochę vegety i oleju. W tym samym czasie na drugiej patelni rozpuszczamy masło, kroimy cebulę w grubsze plastry i smażymy razem z obranym czosnkiem. Gdy cebula będzie zeszklona, dodajemy do mięsa, również wrzucamy pokrojone śliwki suszone. Przyprawiamy jeszcze papryką i dodajemy po chwili keczup według uznania, żeby potrawa się zagęściła. Polecam gorąco, jest to przepyszny gulasz.

Jak podawać?

Potrawę podawać z ryżem.

Uwagi:

W tej potrawie używamy masła śmietankowego, a śliwki suszone wyglądają w potrawie jak grzyby, smak niesamowity.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania45 min.
Trudnośćprosty
Porcje8
Przybliżony koszt25 zł
AutorELA

Gulasz ze śliwką suszoną: Podobne przepisy

Gulasz ze śliwką suszoną: wypróbuj również

Powiązane Tematy