Składniki:
1 kg skrzydełek, 100 g maggi w płynie, 400 g miodu, koniecznie sztucznego.
Jak przyrządzić?
Do garnka wlać miód i maggi. Zagotować i kiedy już zacznie wrzeć, wrzucić umyte skrzydełka. Wszystko razem gotować pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając, do uzyskania złotego koloru skrzydełek.
Uwagi:
Mnie to zajmuje około 30-45 min. Po wyjęciu skrzydełek na talerz mięso pięknie się złoci i smakuje wyśmienicie zarówno na ciepło, jak i na zimno. Przepis ten dostałem od mojego kolegi i teraz korzystam z niego przy kożdej okazji, ponieważ bardzo wszystkim smakuje. Każdy, kto zje skrzydełka po raz pierwszy, pyta, jak ja je upiekłem, że są takie świecące, apetyczne i przede wszystkim pyszne! I co najważniejsze: proste w przygotowaniu. Smacznego! Uwaga! Podczas gotowania skrzydełka bedą pokryte pianką, która powstanie z gotującyego się miodu i maggi, z tego powodu proszę pamiętać o użyciu wiekszego garnka, żeby pianka nie wyszła z garnka.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Mirek |