Składniki:
1 kg mintaja , 6 średnich papryk w różnych kolorach, 1 por, 2 cebule, 3 ząbki czosnku, keczup pikantny z piekła rodem Pudliszki, koncentrat pomidorowy w słoiku, olej, vegeta, majeranek.
Jak przyrządzić?
Por pokroić w talarki, cebulę również, paprykę w drobne paseczki. To wszystko zeszklić na patelni z rozgniecionym czosnkiem, dodać vegetę i dusić 15 minut, dodać majeranek, następnie cały keczup i przecier pomidorowy. Zrobi się papka, więc trzeba dodać wody ok. 1/3 szklanki, mieszać. Filety przyprawić, opanierować i usmażyć na patelni. Rybę włożyć do naczynia żaroodpornego i zalać sosem, podpiec w piekarniku. Ryba smakuje podana na ciepło lub na zimno. Smacznego.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | średni |
Autor | Daria |