Składniki:
Kostka margaryny, 4 łyżeczki mleka, 4 łyżeczki kakao, 1,5 szklanki cukru, 4 jaja, 1,5 szklanki mąki, torebka proszku do pieczenia, utarta skórka z cytryny (lub sok z cytryny).
Jak przyrządzić?
Margarynę, mleko, kakao, cukier włożyć do garnka i zagotować, aby cukier się rozpuścił. Ostudzić i dodać 4 żółtka. Oddzielone białka wlać do miseczki. Odlać z masy 0,5 szklanki do posmarowania tortu. Następnie wymieszać 1,5 szklanki mąki z proszkiem do pieczenia i skórką z cytryny (lub sokiem). Dodać pianę z 4 białek. Wymieszać i wlać do formy. Piec ok. 40 min. Po upieczeniu posmarować tort odłożoną masą. Smacznego!
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Sisi i Alexa |