Całkiem nowa pomidorowa

Przepis kulinarny

Składniki:

Kostka rosołowa Knorr, pieprz kolorowy, sól, bazylia, cząber, oregano, kilka łyżek ryżu, pół słoiczka koncentratu pomidorowego, ziele angielskie, liść laurowy, marchewka, cebula.

Jak przyrządzić?

Kostkę rosołową rozpuszczamy w litrze wody, dodając marchewkę, cebulę, liść laurowy i ziele angielskie. Kiedy woda zacznie wrzeć, dodajemy koncentrat pomidorowy. Gotujemy przez chwilkę, następnie dodajemy resztę przypraw oraz opłukany ryż. Gotujemy, aży ryż będzie zupełnie miękki (jeżeli ktoś woli, ryż może być nawet lekko rozgotowany).

Jak podawać?

Zupa jest najlepsza gorąca.

Uwagi:

Do zupy nie dodajemy żadnej zasmażki, jak również nie zabielamy jej śmietaną. Nie dodajemy potartej marchewki. Jeżeli ktoś jest bardzo głodny, nie podawać zupy jako samodzielnego dania, bo może się nie najeść do syta:) Nie skąpić ziół prowansalskich!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania25 min.
Trudnośćprosty
Porcje4-5
Kalorycznośćniska
Autorkocimiętka :)

Całkiem nowa pomidorowa: Podobne przepisy

Całkiem nowa pomidorowa: wypróbuj również

Powiązane Tematy