Pomidorowa - krem - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

1 srednia cebula, kawałek selera, 2 ząbki czosnku, świeże pomidory (ok. 5 sztuk) lub z puszki, torebka ryżu, przyprawy

Jak przyrządzić?

Kroję cebulę, smażę na oliwie lub maśle, dodaję wyciśniety czosnek, pokrojony w kostkę seler, po kilku minutach dodaję pomidory pokrojone, duszę wszystko kilka min., zalewam wywarem lub rosołem, gotuję jeszcze 15-20 min., doprawiam sola, wegettą itp., potem wszystko miksuję, powstaje ładny gęsty krem, dodaję ugotowany osobno ryż, gotowe.

Potrzebne przybory:

rozdrabniacz do miksowania potraw lub inne urządzenie do miksowania

Uwagi:

Do tak zmiksowanej zupy nie jest potrzebna już śmietana do zabielania, sama w sobie jest pyszna i gęsta.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania25 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Autorewita

Pomidorowa - krem: Podobne przepisy

Pomidorowa - krem: wypróbuj również

Powiązane Tematy