Sk艂adniki:
szynka (okolo 150g),
mala cebulka,
1-2 zabki czosnku,
smietana (18% lub wiecej),
serek topiony smietankowy (2 male trojkaciki lub jeden prostokacik),
przyprawy,
makaron spaghetti lub inny.
Jak przyrz膮dzi膰?
Cebulke obrac, pokroic drobno i na patelnie. Szynke pokroic w kostke i na patelnie - wszystko ladnie podsmazyc, po chwili dodac smietane (ja dalam slodka, prawie 30-tke tylko bardzo rzadka) i serek topiony, poczekac az sie rozpusci, dodac ziola (oregano, bazylie) i czosnek przecisniety przez praske lub drobniutko posiekany i tak wszystko razem chwilke podgotowac na "malym ogniu". Uwazac z sola, bo serek moze byc slonawy i szyneczka dodaje tez swojego slonego smaku. W czasie przygotowywania sosu ugotowac makaron i dorzucic do sosu - razem zamieszac i gotowe. Smacznego.
Potrzebne przybory:
patelnia, garnek, lycha, noz
Jak podawa膰?
na dosyc duzych plaskich talerzech
Uwagi:
Uwazac z sola.
Kategoria dania | Pizza i kuchnia w艂oska |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Porcje | 2 |
Autor | nikita |