Składniki:
1 duży brokuł, 6 ugotowanych jajek, duża czerwona papryka, średnia czerwona cebula, po 3 łyżki majonez i jogurtu, łyzeczka musztardy, ząbek czosnku.
Jak przyrządzić?
Podzielić brokuła na różyczki i podgotować, jajka pokroić w ósemki, paprykę w paseczki, cebulę w półplasterki. Przygotować sos: połączyć majonez z jogurtem, musztardą i wyciśniętym ząbkiem czosnku. Układać w salaterce warstwami: jajka, brokuły, paprykę, cebulę i polać sosem.
Uwagi:
Najładniej wygląda w szklanej salaterce. Kto nie lubi czosnku, może sos doprawić tylko pieprzem.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Autor | karotka_p |