Lasage z kurczakiem - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

Składniki: 455 g filetów z udek kurczaka, sól i pieprz, 1 1/2 szklanki sosu pomidorowego, 225 g gotowych płatów lasagne, 85 g pokrojonych w plasterki pieczarek.
Polewa: 225 g sera ricotta, 200 ml naturalnego jogurtu, 2 łyżki startego sera romano lub parmezanu, szczypta gałki muszkatołowej, 2 lekko rozkłócone jajka.

Jak przyrządzić?

Zawinąć filety w folię i dokładnie pobić tłuczkiem. Przyprawić solą i pieprzem. Natłuścić olejem formę do lasagne lub naczynie żaroodporne.Na dno wlać cienką warstwę sosu. W naczyniu z wodą namoczyć 3-4 płaty lasagne, ułożyć na dnie formy. Obficie polać sosem. Następnie nałożyć warstwę filetów, a na nich warstwę pieczarek. Namoczyć w wodzie kolejne 4 płaty lasagne i ułożyć je na pieczarkach. Polać resztą sosu. 3 Połączyć wszystkie składniki polewy i polać nią lasagne. Zetrzeć kawałek parmezanu i posypać nim potrawę, obłożyć wiórkami masła. Piec w nagrzanym piekarniku 35-40 minut. 4 Przed podaniem pozostawić na 10 minut, aby potrawa wchłonęła cały sos.

Potrzebne przybory:

Tłuczek do mięsa, naczynie żaroodporne, tarka do sera, piekarnik.

Jak podawać?

Kroić w kwadraty, podawać na talerzu. Smacznego!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania40 min.
Trudnośćprosty
Porcje6
Kalorycznośćśrednia
AutorELŻBIETA BENTLEWSKA

Lasage z kurczakiem: Podobne przepisy

Lasage z kurczakiem: wypróbuj również

Powiązane Tematy