Befsztyk z polędwicy po generalsku

Przepis kulinarny

Składniki:

40 dag polędwicy wołowej,
8 dag cebuli,
5 dag ogórków konserwowych,
4 dag grzybów marynowanych,
2 żółtka,
15 ml oliwy,
tłuszcz,
sól, pieprz,
musztarda, papryka mielona.

Jak przyrządzić?

Mięso umyć, zemleć. Ogórki i grzybki drobno pokroić razem z obraną i opłukaną cebulą, połączyć z mięsem, żółtkami i oliwą, doprawić. Z przygotowanej masy formować befsztyki o grubości 3-4 cm, kłaść na silnie rozgrzany tłuszcz, zrumienić z obu stron, potem dosmażyć kilka minut na małym ogniu.

Uwagi:

Podawać z frytkami. Smacznego!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania45 min.
Trudnośćśredni
Autortorunczyk

Befsztyk z polędwicy po generalsku: Podobne przepisy

Befsztyk z polędwicy po generalsku: wypróbuj również

Powiązane Tematy