Nadziewane bakłażany - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

2 bakłażany, 2 pomidory, 2 cebule,troche tartego sera żółtego, po szczypcie soli, białego pieprzu, słodkiej papryki ,tymianku, kolendry, vegety, pęczek pietruszki, plasterek cytryny.

Jak przyrządzić?

Bakłażany umyć przekroić na pół, ułożyć przeciętą powierzchnią w dół i piec 15 min w 180 st. w piekarniku. W tym czasie pokroić cebulę i pomidory. Z podpieczonych bakłażanów wyjąć łyżeczką miąższ, wymieszać z pomidorami i cebulą. Doprawić masę i wypełnić nią połówki bakłażana, a na wierzch posypać tartym żółtym serem - nie za dużo. Wstawić do piekarnika i zapiec 15 min. Podawać gorące, ozdobione pietruszką oraz plastrami cytryny.

Potrzebne przybory:

piekarnik, nóż, deska do krojenia

Jak podawać?

udekorować pietruszką i plastrami cytryny

Uwagi:

czas przygotowania ok. 40 min.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Trudnośćprosty
Porcje4
Kalorycznośćok. 250 kcal
AutorGosia

Nadziewane bakłażany: Podobne przepisy

Nadziewane bakłażany: wypróbuj również

Powiązane Tematy