Sk艂adniki:
0,5 kg miesa mielonego,
4 spore pory,
0.5 kg pieczarek,
3 marchewki,
1 pietruszka,
duzy, solowy serek topiony,
kwasna smietana,
2 kostki rosolowe.
Jak przyrz膮dzi膰?
Do garnka wlac okolo 2 litry wody, zagotowac z kostkami rosolowymi i pokrojona marchewka i pietruszka. Mieso mielone podsmazyc na patelni na zloto, jak do spaghetti. Pieczarki pokroic w plasterki, polowe z nich podsmazyc i dodac do zupy, czesc nie podsmazona tez wlozyc do garnka. Pory pokroic w plasterki okolo 1 cm grubosci i dodac je do zupy jak juz wszystkie warzywa sa gotowe razem z serkiem i mieszajac doprowadzic do roztopienia. Jesli za rzadka - dolac wody. Doprawic pieprzem i sola i zabielic smietana, zestawic ognia.
Potrzebne przybory:
garnek, patelnia, noz, lyzka itp.
Jak podawa膰?
Najlepiej z zytnim albo jakims ciemnym chlebkiem. I z usmiechem!
Uwagi:
Zupa jest przepyszna... Jest fajna bo bez ziemniakow a pomimo to jest naprawde syta... Serek jest niezbedny...
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Porcje | co najmniej 4 |
Kaloryczno艣膰 | srednia |
Przybli偶ony koszt | 10 z艂 |
Autor | marzenka |