Zupa krem z kalafiora

Przepis kulinarny

Składniki:

- 1 kalafior,
- 4 małe marchewki,
- 2 małe pietruszki,
- 1 mały seler,
- por,
- 2 jajka,
- 4 łyżki stołowe masła,
- przyprawy: sól, pieprz... wszystko do smakugrzanki (sposób przyżądzenia dowolny, ja osobiście lubie takie z czosneczkiem).

Jak przyrządzić?

Wszystkie warzywa gotować aż staną się miękkie.
Odłowić pora, wyrzucić.
Reszte warzyw również odłowić, ale nie wyrzucać, tylko wrzucić do malaksera, zmiksować.
Dodać jajka i masło, pomownie zmiksować.
Wrzucić wszystko do wywaru z warzyw, doprawić, ponownie zagotować.

Jak podawać?

Koniecznie z małymi, przyrumienionymi, chrupiącymi grzaneczkami (najlepiej czosnkowymi).

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje4 porcje
Kalorycznośćmało
AutorOla K.

Zupa krem z kalafiora: Podobne przepisy

Zupa krem z kalafiora: wypróbuj również

Powiązane Tematy