Krem serowy
OLIWKA . • dawno temuZupa krem serowy to danie dla tych, którzy lubią dobrze zjeść, ale nie przepadają za gotowaniem. Wkład pracy przy tej pysznej potrawie jest naprawdę minimalny. Twoja rola ograniczy się do zmieszania odpowiednich składników. Nie wierzysz? Sama spróbuj. Studenci już wiedzą co dobre.
Przygotuj:
- 2 kremowe serki topione
- 125 ml śmietany
- litr wywaru warzywnego lub mięsnego
- łyżkę mąki pszennej
- natkę pietruszki
- sól
- pieprz
- grzanki
1. Potrzebujesz wrzącego wywaru. Wrzuć do niego serki topione i podgrzewaj zupę pod przykryciem aż się rozpuszczą. Mieszaj od czasu do czasu.
2. Posól śmietanę, dodaj do niej mąkę i dokładnie rozmieszaj, by nie było żadnych grudek.
3. Wlej teraz trochę gorącego wywaru do śmietany, zamieszaj, a następnie całość wlej do pysznej zupy serowej.
4. To już wszystko. Poczekaj aż proste daniezakipi, dopraw solą i pieprzem.
5. Zupa z serków topionych najlepiej smakuje z grzankami. Smacznego!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze