Składniki:
0,5 kg piersi z kurczaka,
1 cebula,
1 papryka czerwona,
1 puszka pomidorów,
oliwki pokrojone w krążki,
50 g masła,
pół kostki sera feta,
oregano, kilka ząbków czosnku, natka pietruszki,
szczypta przyprawy Vegeta, sól, pieprz, cukier.
Jak przyrządzić?
Kurczaka pokroić w kostkę, podsmażyć na złoto na maśle, dodać pokrojoną w piórka cebulę, paprykę pokrojoną w paseczki, podsmażyć aż warzywa zmiękną. Dodać pokrojone pomidory razem z zalewą, oliwki, czosnek posiekany, podgrzać. Ser pokroić w kostkę, dodać do potrawy, dosypać oregano (najlepiej świeże), natkę oraz przyprawy. Jeszcze chwilę podgrzać.
Jak podawać?
Podawać z pieczywem, ryżem, ziemniakami.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | julias |