Składniki:
30 dag sera Rokpol lub Lazur,
paczka makaronu kokardki lub penne,
3-4 pomidory,
2-3 ząbki czosnku (do smaku),
oliwa,
vegeta, pieprz do smaku.
Jak przyrządzić?
Makaron gotujemy wg przepisu, odcedzamy i przesypujemy do miski, dodajemy pokrojony w dość grubą kostkę ser i pomidory oraz wyciśnięty przez praskę czosnek. Następnie polewamy oliwą tak, by makaron nie był zupełnie suchy i składniki dobrze się mieszały. Na koniec doprawiamy vegetą (lub solą) i pieprzem.
Uwagi:
Sałatka bardzo dobrze wygląda, jeśli użyjemy kolorowego makaronu kokardki.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | palare |