Sk艂adniki:
30 dag sera Rokpol lub Lazur,
paczka makaronu kokardki lub penne,
3-4 pomidory,
2-3 z膮bki czosnku (do smaku),
oliwa,
vegeta, pieprz do smaku.
Jak przyrz膮dzi膰?
Makaron gotujemy wg przepisu, odcedzamy i przesypujemy do miski, dodajemy pokrojony w do艣膰 grub膮 kostk臋 ser i pomidory oraz wyci艣ni臋ty przez prask臋 czosnek. Nast臋pnie polewamy oliw膮 tak, by makaron nie by艂 zupe艂nie suchy i sk艂adniki dobrze si臋 miesza艂y. Na koniec doprawiamy veget膮 (lub sol膮) i pieprzem.
Uwagi:
Sa艂atka bardzo dobrze wygl膮da, je艣li u偶yjemy kolorowego makaronu kokardki.
Kategoria dania | Sa艂atki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Przybli偶ony koszt | 15 z艂 |
Autor | palare |