Składniki:
szpinak 200 g, ser feta 100 g, jajko, 150 g (1/3 krążka mrożonego ciasta francuskiego), oregano
Jak przyrządzić?
Szpiank (najlepiej świeży) pokroić drobno lub rozmrozić i podgrzać razem z jajkiem na patelni. Dodać oregano do smaku. Na rozwałkowane ciasto francuskie nałożyć wcześniej przygotowaną pastę i cienko pokrojony ser feta. Ciasto pozaginać na brzegach. Piec w podgrzanym piekarniku w 180 stopniach przez około 15-20 minut.
Jak podawać?
z dobrym winem wytrawnym
Uwagi:
Uwaga: w celu zagęszczenia masy szpinakowej najlepiej użyć szpinaku siekanego a nie mielonego.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 3 |
Kaloryczność | wysoka |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Wessy |