Składniki:
1/2 kg fileta z kurczaka,
3 cebule,
4 ogórki konserwowe,
1/2 kapusty pekińskiej,
majonez,
ketchup,
przyprawa "Gyros",
wegeta,
oliwa lub olej.
Jak przyrządzić?
Kurczaka pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie (lub oleju), posypać sporą ilością przyprawy gyros. Cebulę, ogórki, kapustę drobno pokroić w kostkę. Kapustę posypać wegetą i odstawić na chwilkę, odcisnąć wodę.
Układać warstwami w szklanej misce (najlepiej kwadratowej) od dołu: kurczak, cienka warstwa ketchupu, cebula, cienka warstwa ketchupu, cinka warstwa majonezu, ogórek konserwowy, cienka warstwa majonezu, kapusta pekińska.
Uwagi:
Ładnie wygląda i dobrze smakuje.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Porcje | 4-6 |
Autor | edzia |