Krewetki w maśle czosnkowym - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

50 dag średnich krewetek,
4-6 ząbków czosnku,
1 papryczka chili,
2 łyżki oliwy,
2 łyżki masła,
sok z 1/2 cytryny,
natka pietruszki,
sól i pieprz.

Jak przyrządzić?

Czosnek pokroić na plasterki, chili drobno pokroić. Masło i oliwe rozgrzać na patelni, wrzucić czosnek i chili i przesmażyć. Krewetki opłukać, obrać i osuszyć. Następnie włożyć na patelnie z czosnkiem i chili i smażyć 5-6 minut z obu stron. Przyprawić solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Podawć posypane natką pietruszki. Smacznego!

Jak podawać?

Na talerzykach.

Uwagi:

Krewetki można obgotować 1-2 min. Do potrawy pasuje białe wytrawne wino.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania5 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Kalorycznośćśrednia
Przybliżony koszt20 zł
AutorAnia21K

Krewetki w maśle czosnkowym: Podobne przepisy

Krewetki w maśle czosnkowym: wypróbuj również

Powiązane Tematy