Składniki:
karp (lub inna rybka), grzyby (mogą być pieczarki), cebula, masło, śmietana, ser żółty (może być parmezan)
Jak przyrządzić?
Pieczarki lub inne grzyby przesmażyć na masełku z odrobiną vegety i cebulką, dodać śmietanę. Rybę oprószyć przyprawami, obtoczyć w mące i usmażyć na oleju. Ułożyć rybę w żaroodpornym naczyniu, polać sosem grzybowo-śmietanowym, posypać parmezanem i zapiec. Przed podaniem posypać zieloną cebulką.
Jak podawać?
Podawać w naczyniu w którym się zapiekało.
Uwagi:
Nie podaję ani rodzaju ryby ani wielkości. Każda ryba w ten sposób przyrządzona smakuje doskonale. Ja osobiście przyrządzam tak sandzcza z prawdziwkami
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | satyna |