Sos czosnkowo-orzechowy - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

2 kawalki bulki,
0,5 szkl wody,
60 g orzechow wloskich,
2 zabki czosnku, grubo posiekanego,
30 ml bialego octu winnego,
20 ml oliwy z oliwek,
sol i pieprz do smaku.

Jak przyrządzić?

W niewielkim naczyniu namoczyc bulke przez 5 min., a nastepmie odcisnac orzechy dokladnie posiekac lub zmiksowac, dodac bulke, czosnek i ocet - zmiksowac. Powoli dodawc oliwe z oliwek, sol i pieprz, caly czas miksowac.

Jak podawać?

Podawac z kurczakiem, ryba lub warzywami. Smacznego.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSosy
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Autorbeba

Sos czosnkowo-orzechowy: Podobne przepisy

Sos czosnkowo-orzechowy: wypróbuj również

Powiązane Tematy