Krokieciki rybne sródziemnomorskie

Przepis kulinarny

Składniki:

40 dag filetów z dorsza lub morszczuka,
2 jajka,
2 bułki,
3-4 łyżki śmietany kremówki,
1 łyżka posiekanej natki,
1 ząbek czosnku czosnku,
sól, świeżo zmielony pieprz,
bułka tarta,
oliwa z oliwek,
2 cytryny.

Jak przyrządzić?

Filety rybne oczyścić, pokroić na kawałki i zmiksować ze śmietaną. Zmiksowane rybki przełożyć do miski. Dodać posiekane zioła, rozgnieciony czosnek, rozbełtane jaja i pokruszone bułki. Wymieszać, przyprawić do smaku solą, pieprzem. Uformować małe kuleczki. Krokiety obtoczyć w tartej bułce, a następnie smażyć na oliwie na średnim ogniu. Gotowe krokiety skropić sokiem z cytryny. Podawac z odrobiną pikantnego sosu pomidorowego.

Uwagi:

Bardzo łatwe w przyrządzeniu.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcje6-8
Kalorycznośćniska
Przybliżony koszt15 zł
Autormaxima

Krokieciki rybne sródziemnomorskie: Podobne przepisy

Krokieciki rybne sródziemnomorskie: wypróbuj również

Powiązane Tematy