Składniki:
250 g smalcu, 250 g margaryny, 150 g cukru pudru, 2-3 łyżki śmietany, 2 łyżki maku, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2-3 łyżki cynamonu, 2 szt. budyniu śmietankowego, mąka pszenna
Jak przyrządzić?
Do duzej miski włożyc poszczególne składniki i zagniatac ciasto jednocześnie dosypując mąkę - tyle, żeby ciasto miało gęstość ciasta na pierogi.
Potrzebne przybory:
foremeczki do babeczek
Jak podawać?
obficie posypane cukrem pudrem
Uwagi:
Ciasteczka piecze sie w natłuszczonych foremkach na małe babeczki, nakłada się 2/3 foremki, piec około 30 minut w temp. 180 stopni.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | jest tego trochę |
Kaloryczność | średnia |
Autor | eduszo |