Składniki:
30-40 dag grzybów (najlepiej suszonych), 1 łyżeczka vegety ziołowej, bułeczka, jajeczko
Jak przyrządzić?
Grzyby suszone namoczyć i zmielić. Dodać jajko i odciśniętą w mleku lub wodzie bułeczkę. Dodać 1 łyżeczkę przyprawy vegeta z ziołami i uformować kotleciki. Smażyć na gorącym oleju 2/3 min.
Potrzebne przybory:
miska, patelnia
Jak podawać?
Na talerzu jako kotleciki na ciepło lub na zimno na kanapki, polewając ketchapem. Można też jako dodatek do obiadu - zastąpią zwykłe kotlety mięsne. Super potrawa na wigilijny stół.
Uwagi:
Jeśli nie macie bułeczki może być bułka tarta.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 2 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | RENIA |