Sk艂adniki:
2 filety z kurczaka (25 dag), 1 cebula, 1 kostka rosolku drobiowego, 3 lyzki masla, 3 lyzki ryzu, 3 lyzki koncentratu pomidorowego, 3 lyzki smazonych pieczarek, 1 groszek konserwowy.
Jak przyrz膮dzi膰?
Filety pokroic w paski, cebule w kostke i podsmazyc na masle. Umyc ryz i dodac do podsmazonego miesa. Smazyc tak dlugo az ryz wchlonie tluszcz. Dodac przecier oraz rosolek rozpuszczony w 1 szklance wody. Zalac mieso i gotowac na malym ogniu przez 20 min. Na koniec dodac smazone pieczarki i groszek.
Jak podawa膰?
Podawac z surowkami, np. kapusta pekinska.
Kategoria dania | Dania g艂贸wne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Porcje | 2 |
Przybli偶ony koszt | 20 z艂 |
Autor | aisa |