Pilaw po grecku

Przepis kulinarny

Składniki:

2 filety z kurczaka (25 dag), 1 cebula, 1 kostka rosolku drobiowego, 3 lyzki masla, 3 lyzki ryzu, 3 lyzki koncentratu pomidorowego, 3 lyzki smazonych pieczarek, 1 groszek konserwowy.

Jak przyrządzić?

Filety pokroic w paski, cebule w kostke i podsmazyc na masle. Umyc ryz i dodac do podsmazonego miesa. Smazyc tak dlugo az ryz wchlonie tluszcz. Dodac przecier oraz rosolek rozpuszczony w 1 szklance wody. Zalac mieso i gotowac na malym ogniu przez 20 min. Na koniec dodac smazone pieczarki i groszek.

Jak podawać?

Podawac z surowkami, np. kapusta pekinska.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcje2
Przybliżony koszt20 zł
Autoraisa

Pilaw po grecku: Podobne przepisy

Pilaw po grecku: wypróbuj również

Powiązane Tematy