Sałatka pieczarkowa (autor Cassi) - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

2 opakowania pieczarek, 1 cebula, 1 papryka, szczypiorek, sól, pieprz, troszkę papryki w proszku, sos: śmietana, trochę cukru, sól, czosnek.

Jak przyrządzić?

Pieczarki umyć, oczyścić, ugotować (tak długo aż ściemnieją i zrobią się miękkie). Po ugotowaniu posiekać w drobną kosteczkę (wycisnąć z nich pozostałość wody), wrzucić do miski, dodać pokrojoną drobno paprykę i cebulę, przyprawić, polać sosem i wymieszać. Na wierzchu posypać szczypiorkiem.

Jak podawać?

Sałatkę podawać na liściu sałaty. Dodatkiem do niej może być ciepły pasztecik na cieście francuskim.

Uwagi:

By sałatka była naprawdę dobra, mają w niej przeważać pieczarki. Cebula i papryka to jedynie dodatek. Również ważna jest ilość sosu czosnkowego. Sałatka nie może być za sucha.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania40 min.
Trudnośćprosty
Porcje2-3
Kalorycznośćśrednia
Przybliżony koszt12 zł
AutorCassi

Sałatka pieczarkowa (autor Cassi): Podobne przepisy

Sałatka pieczarkowa (autor Cassi): wypróbuj również

Powiązane Tematy