Składniki:
ćwiartka pokrojonej w kawałki i zamrożonej pomarańczy,
plasterek zamrożonej cytryny (bez skórki),
kawałek (ósma część) schłodzonej brzoskwini z puszki,
kawałek schłodzonej gruszki z puszki,
40 ml wódki,
40 ml soku ananasowego,
40ml soku pomarańczowego,
2 łyżeczki grenadine.
Jak przyrządzić?
W dość wysokiej i wąskiej szklance ułożyć owoce w wymienionej wyżej kolejności, a następnie wlać wódkę i soki. Wymieszać. A na sam koniec dodać grenadine. Nie mieszać.
Jak podawać?
Podawać z widelczykiem umożliwiającym wyjedzenie owoców, które z lekka nasączą się alkoholem:)
Uwagi:
Drink nabierze przyjemnego czerwono-słonecznego koloru (grenadina opadnie na dół, przez co nasz napój będzie dwukolorowy). Grenadine można ewentualnie zastąpić syropem z czarnej porzeczki.
Kategoria dania | Alkohole |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 1 |
Przybliżony koszt | 6 zł |
Autor | anndoma |