Składniki:
1/2 kg pieczarek,
2-3 cebule,
1/2 kg mięsa mielonego mieszanego,
3 serki topione Hochland śmietankowe,
sól, pieprz
2 kostki rosołowe
Jak przyrządzić?
Pieczarki kroimy drobno, podsmażamy, aż puszczą wodę i wrzucamy do sporego garnka. Szklimy posiekaną cebulkę i też wrzucamy do garnka. Całośc zalewamy litrem wody i gotujemy pół godziny. Mięso smażymy i razem z wytopionym tłuszczem wrzucamy do garnka z gotująca się zupą. Dodajemy sół i pieprz. Zupa powinna się gotować jeszcze pół godziny. Wrzucamy rosołki. Wody powinno być tyle, ile farszu. Odlewamy 2 szklanki zupy i miksujemy bardzo dokładnie z serkami, tak długo, aż znikną grudki. Całość mieszamy dokładnie, próbujemy, ewentualnie doprawiamy, i już nie gotujemy.
Potrzebne przybory:
duży garnek, mikser, deska do krojenia
Jak podawać?
Z grzankami albo samą. Jest bardzo pożywna, polecam więc podawać ją w małych czarkach.
Uwagi:
Polecam podać z grzankami z bagietki z żółtym serem. Zupa jest rewelacyjna, bardzo rozgrzewa, jest świetną "podkładką" imprezową. Kto raz spróbuje, z pewnością się do niej przywiąże!
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 70 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 8 |
Kaloryczność | wysoka |
Autor | elPaciorro |