Filety z kurczaka na słodko

Przepis kulinarny

Składniki:

1 duża pierś z kurczaka, wiórki kokosowe(jedno opakowanie), mąka, rodzynki (1/2 opak.), miód (do smaku), jajko, sól

Jak przyrządzić?

Najpierw przygotowujemy panierkę. Wiórki kokosowe mieszamy z 1 łyżką mąki (lub 2), i z rodzynkami (ilość rodzynek wg uznania).Potem pierś z kurczaka lekko tłuczemy i kroimy na małe kotleciki, następnie solimy i obtaczamy w roztrzepanym jajku i w panierce. Smażymy na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu polewamy miodem. Życzę smacznego...

Jak podawać?

Można podawać z ryżem i ananasem z puszki albo zajadać samo. Jak kto woli.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania45 min.
Trudnośćprosty
Porcje3
Przybliżony koszt15 zł
AutorMONIKA

Filety z kurczaka na słodko: Podobne przepisy

Filety z kurczaka na słodko: wypróbuj również

Powiązane Tematy