Filety z kurczaka w cieście

Przepis kulinarny

Składniki:

2 duże piersi z kurczaka,
2 łyżki mąki,
3 łyżki mąki ziemniaczanej,
ser żółty,
3 jajka,
1 cebula,
przyprawa do kurczaka,
sól, pieprz,
koperek (świeży lub suszony),
olej

Jak przyrządzić?

1. Filety i cebulę pokroić w kostkę, dodać przyprawę do kurczaka, 3 żółtka, starty żółty ser i wymieszać. 2. Białko ubić na sztywno i dodać do filetów. 3. Dodać mąkę ziemniaczaną, zwykłą (pszenna, poznańska lub wrocławska) i wymieszać. 4. Doprawić solą, pieprzem i koperkiem (jeżeli świeży, to drobno posiekać) według uznania.5. Nakładać na patelnię łyżką i smażyć na małym ogniu w dużej ilości oleju.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje4-6
AutorBudzik

Filety z kurczaka w cieście: Podobne przepisy

Filety z kurczaka w cieście: wypróbuj również

Powiązane Tematy