Feta zapiekana z pomidorami - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

ser feta - ilość zależna od ochoty, jedno opakowanie to około 4-5 plasterków, pomidory - zależnie od ilości fety - jeden starczy na jedno opakowanie, bazylia, oregano, folia aluminiowa, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia

Jak przyrządzić?

Fetę kroimy w plastry, najlepiej duże, około 1 cm, najwięcej 1,5, pomidory kroimy na plasterki, polecam cieńsze, plasterek fety kładziemy na folii aluminiowej, kładziemy na niego plasterek pomidora, posypujemy ziołami i polewamy odrobiną oliwy, zawijamy szczelnie, żeby nam nie wyciekła zawartość, i do piekarnika na 20-30 minut, pieczemy w około 180 st. C.

Uwagi:

Można też fetę upiec na grzance albo tę upieczoną położyć na grzankę. Świetne jako starter, ale jako danie główne też niczego sobie.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Autordragon lady

Feta zapiekana z pomidorami: Podobne przepisy

Feta zapiekana z pomidorami: wypróbuj również

Powiązane Tematy