Składniki:
80 dkg schabu, 1 kg pieczarek, dwie duże cebule, słoik ogórków konserwowych, duże opakowanie śmietany kremówki, sól, pieprz do smaku
Jak przyrządzić?
Schab kroimy w paski, przyprawiamy solą i pieprzem według uznania (można dodać również kostkę rosołową, ale to póżniej). Podsmażamy, dodajemy pokrojoną cebulę, później pokrojone (nie za drobno) pieczarki. Dusimy to wszystko do miękkości. Pod koniec odkrywamy i gotujemy na mocnym ogniu, żeby nam ta woda z pieczarek i cebuli odparowała. Dodajemy pokrojone w kostkę ogórki i zalewamy wszystko śmietaną.Pycha.
Jak podawać?
Można podawać z chlebem, ryżem, makaronem itd. Z ziemniakami nie polecam.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Autor | nelika |