Składniki:
2 cebule,
2 ząbki czosnku,
1 puszka pomidorów lub 2 duże rozdrobnione,
kostka rosołowa,
chili,
sucha bułka lub bagietka,
olej lub oliwa
Jak przyrządzić?
Cebulę zeszklić, dodać czosnek. Poddusić z 1 l wody. Dodać pomidory. Gotować, aż pomidory przestaną smakować surowo. Dodać kostkę i chili. Tuż przed podawaniem wrzucić pokrojoną na większe kawałki bagietkę.
Potrzebne przybory:
Zwykłe kuchenne: garnek, otwieracz do puszek
Jak podawać?
Podawać w bulionówkach lub małych miseczkach.
Uwagi:
Ilość składników dodawać wedle upodobań. Bardzo rozgrzewająca. Wodę dodawać wg upodobań,lepiej na początek mniej, zawsze można dolać.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | ok. 4-5 |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 2 zł |
Autor | Żaklina |