Hiszpańska zupa pomidorowo-cebulowa

Przepis kulinarny

Składniki:

2 cebule,
2 ząbki czosnku,
1 puszka pomidorów lub 2 duże rozdrobnione,
kostka rosołowa,
chili,
sucha bułka lub bagietka,
olej lub oliwa

Jak przyrządzić?

Cebulę zeszklić, dodać czosnek. Poddusić z 1 l wody. Dodać pomidory. Gotować, aż pomidory przestaną smakować surowo. Dodać kostkę i chili. Tuż przed podawaniem wrzucić pokrojoną na większe kawałki bagietkę.

Potrzebne przybory:

Zwykłe kuchenne: garnek, otwieracz do puszek

Jak podawać?

Podawać w bulionówkach lub małych miseczkach.

Uwagi:

Ilość składników dodawać wedle upodobań. Bardzo rozgrzewająca. Wodę dodawać wg upodobań,lepiej na początek mniej, zawsze można dolać.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcjeok. 4-5
Kalorycznośćniska
Przybliżony koszt2 zł
AutorŻaklina

Hiszpańska zupa pomidorowo-cebulowa: Podobne przepisy

Hiszpańska zupa pomidorowo-cebulowa: wypróbuj również

Powiązane Tematy