Składniki:
Miska I:
3 szkl. mąki,
1 szkl. cukru,
1 kostka roztopionej margaryny.
Miska II:
1 szkl. mleka zsiadłego,
1 ½ łyżki sody,
2 łyżki kakao,
3 jajka,
3 łyżki dżemu, np. jabłkowego
Jak przyrządzić?
Miska I: Wymieszać składniki: mąkę z cukrem, wlać roztopioną margarynę i dokładnie wymieszać widelcem, tak aby powstały zacierki (grudki).Miska II: Składniki wymieszać. Wlać masę do miski nr I i lekko wymieszać.Wylać do małej formy, np. tortownicy.Piec 40 minut w 180 stopniach C.
Jak podawać?
Ciasto jest b. słodkie - proponuję małą czarną gorzką.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudność | bardzo trudny |
Kaloryczność | mała |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Dyzio |