Pasta ze śledzia - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

2 duże filety solonego śledzia,
2 małe kwaskowe jabłka,
1 duża cebula,
2 konserwowe ogórki,
majonez,
sól, musztarda, cukier,
dużo szczypiorku, może być koperek lub zielona pietruszka

Jak przyrządzić?

Śledzie, obrane jabłka, cebulę i ogórki drobno pokroić (można zmielić). Dodać szczypiorek i majonez, tyle by składniki się połączyły. Doprawić solą, odrobiną cukru i ewentualnie musztardą.

Jak podawać?

Pasta dobrze smakuje na kromce ciemnego pieczywa.Nadaje się również jako dodatek do pieczonych ziemniaków - ale w wersji krojonej!!!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćniska
AutorNikanao

Pasta ze śledzia: Podobne przepisy

Pasta ze śledzia: wypróbuj również

Powiązane Tematy