Placuszki z farszem

Przepis kulinarny

Składniki:

Ciasto: 8 średnich ziemniaków, szklanka mąki pszennej, 1 jajo, sól, olej do smażenia.
Farsz: szklanka kwaszonej kapusty, 8 pieczarek, łyżka oleju, pieprz i sól.

Jak przyrządzić?

Przygotować farsz: kapustę ugotować. Pieczarki pokroić i poddusić na oleju i zmielić razem z kapustą, przyprawić pieprzem i solą.Ziemniaki ugotować w mundurkach. Po ostudzeniu obrać i przecisnąć przez praskę. Dodać mąkę, jajo, posolić i wymieszać.Z ciasta formować spore placki i kłaść na każdym po łyżce farszu. Formować kule, zlepiając brzegi. Rozpłaszczyć każdy placek i smażyć na rozgrzanym oleju.Podawać z sosem grzybowym i surówką.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Trudnośćprosty
AutorCzarna Mamba

Placuszki z farszem: Podobne przepisy

Placuszki z farszem: wypróbuj również

Powiązane Tematy