Makaron śródziemnomorski - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

opakowanie rurek penne,
tuńczyk w puszce,
mały słoik marynowanej czerwonej papryki,
ser feta,
mały słoik zielonych oliwek,
2 małe cebule,
czeosnek, bazylia, pieprz i sól do smaku,
oliwa z pestek winogron

Jak przyrządzić?

Ugotować makaron al dente. Cebule i paprykę pokroić i podsmażyc na gorącej oliwie. Następnie dodać tuńczyka i czosnek. Ser feta pokroić w kostkę, wrzucić z oliwkami do garnka, ale wcześniej wyłączyć pod nim ogień. Dodać ugotwany makaron i wymieszać.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaPizza i kuchnia włoska
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcje5
Kalorycznośćśrednia
Przybliżony koszt15 zł
Autorlisu87

Makaron śródziemnomorski: Podobne przepisy

Makaron śródziemnomorski: wypróbuj również

Powiązane Tematy