Składniki:
3 paczki biszkoptów,
3 serki homogenizowane,
2 szklanki mleka w proszku,
żelatyna,
margaryna Kasia,
6 jajek,
1 szklanka cukru,
6 łyżek kawy cappuccino,
2 galaretki czerwone,
4 pomarańcze
Jak przyrządzić?
Jajka ubić z cukrem na parze (do białości) i wystudzić. Margarynę utrzeć z cukrem, dodać masę jajeczną, serki i mleko w proszku. Żelatynę rozpuścić w 0,5 szkl. gorącej wody i wystudzić. Następnie dodać do masy. Kawę cappuccino zalać 1,5 szklanki gorącej wody, przestudzić. Biszkopty moczyć w kawie, układać na tortownicy, na to wyłożyć masę i znów moczone biszkopty, następnie masa, moczone biszkopty i masa. Na to układamy pomarańcze i zalewamy tężejącą galaretką rozpuszczoną w 2 szkl. gorącej wody. Wstawić na 2 h do lodówki.
Potrzebne przybory:
mikser, naczynie z gorącą wodą
Jak podawać?
Podając ciasto, możemy na wierzch ułożyć listek zielonej mięty.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 90 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 15 |
Kaloryczność | niska |
Autor | Misia |