Składniki:
Paczka biszkoptów, krem budyniowy (z torebki lub wykonany własnoręcznie), galaretka (wg własnego smaku), paczka delicji, czekolada deserowa, orzechy lub migdały
Jak przyrządzić?
W tortownicy ułożyć biszkopty. Biszkopty zalać kremem budyniowym (szklankę ugotowanego, zimnego budyniu zmiksować z 1/2 kostki masła). Zalać tężejącą galaretką. Na galaretce ułożyć delicje i polać polewą z czekolady. Posypać mielonymi migdałami lub orzechami.
Potrzebne przybory:
tortownica i chęci
Jak podawać?
W pończochach i kusym fartuszku.
Uwagi:
Ciasto jest proste w wykonaniu, a efekt murowany. Dziewczyny, zanim chłop wróci z pracy, zdążycie je zrobić, a później...
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 10 |
Przybliżony koszt | 9 zł |
Autor | Pipi |