Składniki:
700 g ziemniaków,
szczypta czarnego pieprzu,
sok z 1 cytryny,
1/2 łyżeczki soli,
cebula,
1/2 łyżeczki chili w proszku,
strąk zielonej papryki,
strąk ostrej papryki,
200 g białego sera,
1/2 filiżanki śmietany,
łyżeczka kurkumy,
8 zielonych lub czarnych oliwek,
2 jajka na twardo,
kilka listków sałaty do dekoracji
Jak przyrządzić?
Cebulę pokroić w cienkie krążki. Sok z cytryny wymieszać z solą, chili i pieprzem, polać tym cebulę i odstawić pod przykryciem na kilka minut. Zieloną paprykę drobno posiekać, a ostrą w cienkie paski. Biały ser zmiksować z posiekaną papryką, śmietaną i kurkumą. Masę serową, mieszając, podgrzać. Krążki cebuli odsączyć z zalewy. Ziemniaki polać sosem serowym. Obłożyć krążkami cebuli i ostrą papryką. Udekorować oliwkami, liśćmi sałaty i połówkami jaj. Podawać jako przystawkę lub gotowe danie:) Smacznego.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Autor | Kasia |