Składniki:
350 g margaryny,
350 g mąki,
350 g cukru,
7 jajek,
budyń waniliowy (z cukrem),
2 paczki cukru waniliowego (16 g),
proszek do pieczenia (pół paczki),
owoce (jakie kto lubi, mogą być również z puszki, np. mandarynki)
Jak przyrządzić?
Margarynę rozdrabniamy mikserem, dodajemy mąkę, cukier i cukier waniliowy, jajka, budyń oraz proszek do pieczenia. Na wierzchu układamy owoce. Oczywiście jeśli owoce mają pestki, najpierw je usuwamy:D Wkładamy do nagrzanego piekarnika ok. 180 stopni (ja zawsze robię na oko) i pieczemy, aż się zarumieni. Nie ma obawy, możemy sprawdzać wykałaczką, czy ciasto jest suche, na pewno nie opadnie...
Potrzebne przybory:
mikser, łyżka
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 90 min. |
Trudność | średni |
Autor | kanutka |