Składniki:
duża główka białej kapusty, 1/2 szkl. oleju,
1 szkl. ryżu,
1 kostka masła,
1/2 kg karczku chudego,
1/2 kg cielęciny,
1 mała puszka koncentratu pomidorowego,
sól, pieprz, maggi
Jak przyrządzić?
Wodę zagotowujemy z 1/2 szkl. oleju i wkładamy kapustę, nie gotując, liście nie będą kruche. Zostawiamy pod przykryciem na 1/2 godziny.Ryż lekko obgotować, dodać do zmielonego mięsa, następnie ryż, sól, pieprz do smaku i maggi. Na dno garnka wyłożyć duże liście kapusty, następnie uformowane małe gołąbki, 1/2 kostki masła i na koniec dodać koncentrat pomidorowy. Przykryć liśćmi kapusty i gotować na małym ogniu.
Potrzebne przybory:
duży szeroki garnek
Jak podawać?
Na ugotowanych liściach kapusty.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Trudność | średni |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 25 zł |
Autor | PUSIA |